Hoppa till sidans innehåll

Resultat från Venray ,Holland

10 JUN 2014 13:29
Som ett led i klubbens 40-års firande reser några ungdomar med föräldrar och ledare till Holland för tävling på judo tävling I Venray (40:e). vi får sällskap av några från Kalmar BK på bussen ner och i Holland sluter även bl.a Växjö JK upp på tävlingen. 1400 deltagare från 270 klubbar kommer att kämpa om äran att få stå överst på prispallen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:54

Resan började i Hestra med stopp i Gislaved och Ljungby. Forsatte sedan ner mot Helsingör och genom Danmark med film och prat i bussen. När vi anlände med färjan på den Tyska sidan blev det snart tyst i bussen som rullade vidare mot Holland. Blev en tidig frukost uppdukad vid bussen därefter en åkte vi in till Niejmeigen för lite sightsing innan hotellrummen var klara. Efter en kort vila och uppackning var det dax för registering och invägning för de som tävlade på lördagen. Allt avklardes smidigt och alla var kalra för lördagens tävling. Åter till hotellet för middag och i säng för att förbereda för en lång dag i hallen. Några föräldrar stannade uppe och såg Holland vinna över Spanien med 5-1.

Lördag morgon inledes med frukust och avfärd till Venray. Först upp på mattan var Jonatan Bennet U15-42kg  (45 deltagare) inledde första matchen bra mot WOESIK VAN Moos,NED men fick en smäl i ett kastförsök och fastnade sedan i en fasthålning i slut sekundern av matchen. I återkvalet ställdes han mot STURING Mees , NED som var strået vassare och fick se sig besegrad. Linus Isbring, U15-55kg vann sin första match på waza-ari mot KUIPER Pelle ,NED. 2:a omången möter han KOSTER David, NED men slappnar av lite för mycket och åker på ett ipponkast. 3:e Återkval matchen mot KROESE Rens NED är lite mer jämn men få sig besegrad på fasthållning. Där efter är det dax för Anja Holmberg U15-48kg (25 deltagare) Står över första omgången och i 2:a får hon ett tufft motstånd mot MEERSMAN Emma, BEL (som slutar 5:a) I 4:e återkvalsmatchen WORKUM, VAN Amber, NED men efter en får en smäl på näsan i ett kastförsök och hamnar sedan i  ett halslåsförsök och få se sig besegra. Noah Sundström U15-66kg (18 deltagare) möter GARMS Nicky, NED men förlorar en tuff match på ippon. 2.a Återkvalsmatchen möter han BERKAN Jonathan,SWE som vinns på ippon, 3:e återkvalsmatchen  FRASER Max, GBR besegras även han på ippon, 4:e återkvalsmatchen mot MOMMERENCY Jenthe, BEL förlorar Noah på ippon och slutar på en 9:e plats. Sist ut på lördagen är Anders Alvunge i U15+66kg  Står över första omgången och ställs sedan mot (vinnaren) GERKENS Emils , LAT inleder matchen bra men förlorar i slutet av matchen på ippon. 3:e återkvalsmatchen mot KARCHKHADZE Enrike, RUS vinns med ippon och är i bronsfinal mot ARK VAN Maarten,NED. Hejarklacken får flytta in i finalhallen. En jämn match som vägerfram och tillbaka men tyvärr blir det till holländarens fördel och Anders Alvunge slutar på en 5:e plats.

Efter en lång dag blir det den sen middag och sedan tillbaka till hotellet för sömn och vara utvilade för söndagens tidiga match då Emelie Karlsson börjar tidigt i U18-63kg. (24 deltagare) Hon inleder med tufft motstånd mot  MULDER Kiara,NED och förlorar en jämn och bra match på fasthålning i slutskedet av matchen. Ställdes sedan mot SYSOEVA Elena ,RUS som körde en attack villig judo med låga ingångar som tillslut gav resultat och Emelie fick se sig besegrad.

Alla ungdomarna sa samstämt att de vill tillbaka nästa år igen. Eftermiddagen avslutades med bad,lek och spel på stranden. Innan det var dax för middag spelades en tuff och jämn basket match mellan ungdomar vs Coacher/supporters där ungdomarna fick se sig besegrade när Robban fick i bollen och segern för cocherna. Retur match väntar tills nästa år. Efter en god buffemiddag var det dax att avsluta dagen med lite njutning i kvällssolen och några spelade biljard i en rufflade familje kamp.

Måndag morgon inledes med frukost och avfärd mot Sverige. Tanken var att vi skulle få en bensträckare och lite kulturelt vid "kanalkrysset i Minden" men då skyltmakaren tagit strejk och några spännande turer på smågatorna i MInden gav vi upp och begav oss mot ett matställe och vidare färd hemåt.

Stort tack alla för en lyckad helg med många skratt och till våra busschafförer Nicklas och Mats för en bra resa.

 

Results 2014

Girls (2000-2006)
Boys (2000-2006)
Women (<= 1999)
Men (<=1999)

 

Bild 01Bild 02Bild 03Bild 04Bild 05

 Hitta till vår dojo.

 

         BINGOLOTTER

   

 

 

 

 

 

Postadress:
Västbo JK - Judo
Karl-Johansgatan 35
33230 Gislaved

Besöksadress:
Ringvägen 7
33236 Gislaved

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link