Hoppa till sidans innehåll

5 anledningar till varför ditt barn ska börja träna judo!

10 AUG 2017 13:25
  • Uppdaterad: 10 AUG 2017 13:26

Judo är en kampsport som har sina rötter ifrån Japan och betyder ”den mjuka vägen” och är alltså en form av brottning där man använder sig av grepp i dräkten.

Vi har listat fem anledningar till varför judon är en perfekt idrott för barn!

 

Fallteknik

Skador orsakade av fallolyckor kostar samhället 24 miljarder per år. Judoförbundet vill arbeta proaktivt med detta då det första man lär sig i judon är att falla korrekt för att minimera skador. Att lära sig att falla är något man har med sig i hela livet och är inte bara viktigt på judomattan. (Läs artikel om fallskador)

 

Motorik, kondition och styrka – Allt i ett

I judo använder vi hela kroppen på ett lekfullt sätt. Redan från start börjar vi med viktiga gymnastik och koordinationsövningar. Våra instruktörer har gått riksidrottsförbundets kurser och interna utbildningar inom förbundet för att barnen ska kunna få de förutsättningar de behöver för ett friskt och hälsosamt liv.

 

Judons kodord

Judo har en stark anknytning till den japanska kulturen och bygger på kodord så som vänskap, respekt, självkontroll, uppriktighet etc. Som judoutövare är det viktigt att lära sig respektera sina träningskamrater, tränare och andra människor i sin omgivning. ( läs: judons kodord )

 

Inga krav på tävlingar

Låt ditt barn träna så mycket du vill. Judo är en individuell idrott där man har möjlighet att utvecklas i flera vägar. Det finns inga krav på att man måste tävla, men möjligheten finns för de som vill. Dessutom finns det aldrig någon risk att man bli satt på bänken eller inte få vara en del av ett toppat lag, i judo får alla tävla på sin nivå.

 

Konstant förbättring

I judo använder vi oss av olika färger på bältena som visar hur länge man har tränat och vilka tekniker man lärt sig. Varje termin avslutar vi med en gradering där barnen får visa upp sin kunskap. Detta är unikt för kampsporten och fungerar som ett bra belöningssystem som visar barnen att de utvecklas för varje termin.

 

Ta första steget mot svart bälte - Anmäl dig till nästa termin här

 Hitta till vår dojo.

 

         BINGOLOTTER

   

 

 

 

 

 

Postadress:
Västbo JK - Judo
Karl-Johansgatan 35
33230 Gislaved

Besöksadress:
Ringvägen 7
33236 Gislaved

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link