Hoppa till sidans innehåll

Nybörjare +25 år


Träningstider : Onsdagar 18:00-19:30 och Söndagar 18:30-19:30

Ledare : Anders , Silviu , Frank och Kent

 

Nybörjare +25 år  ( samträning med fortsättninsgruppen och Judo för alla )

Grundträningen för vuxna är först och främst inriktad på att främja koordinationsförmåga och kroppsuppfattning. Utöver detta ingår lite mer målinriktad judoträning. 

Fallteknik och kroppskontroll

Fallteknik är viktig del av judo som man lär sig för att klara av att bli kastad. Träningen innehåller dock inte bara judospecifik fallteknik utan många olika gymnastiska övningar och falltekniksvarianter hjälper vuxna att få bättre kroppskontroll.

Förbättrad kroppskontroll har man lika mycket nytta av på judomattan som utanför.

Genom olika former av styrke/konditionsträning skall barnen få ett större rörelserepertoar samt bygga upp kroppen för att klara av att genomföra judoteknikerna på ett korrekt sätt.

Många av styrkeövningarna ingår i någon form av lek.

Även om barnen slutar med judoträning efter en termin så har de lärd sig någonting som de kommer att ha nytta av under all framtid.

Lära för livet genom lek

En viktig del av klubbens judoträning för alla ålder är de många olika lekar vi använder oss av. Förutom att lekarna används för teknikinlärning och för att lära barnen,ungdomar och vuxna att tillgodogöra sig instruktioner så är det många andra egenskaper som främjas genom vårt variationsrika lekutbud.

Balansen, reaktionsförmågan, grov- och finmotoriken, konditionen, styrkan, koncentrationsförmågan, stryktåligheten, fantasin och kreativiteten, samarbetsförmågan, kommunikationsförmågan, känslan för ärlighet och Fair play och många andra egenskaper förbättras genom lek.

Judo – en bra start i livet

Huvudmålet för klubbens träning är inte att få fram barn,ungdoamr eller vuxna som är bra på judo utan att få fram bra individer. Uppmuntras till allsidigt idrottande och vi vill väcka ett livslångt intresse för rörelse, idrott och motion. Vi är stolta över att har gett många barn och ungdomar en bra start både i idrotts- och övriga livet.

Uppdaterad: 14 JUN 2019 11:49 Skribent: Västbo Judoklubb
E-post: This is a mailto link

 Hitta till vår dojo.

 

         BINGOLOTTER

   

 

 

 

 

 

Postadress:
Västbo JK - Judo
Karl-Johansgatan 35
33230 Gislaved

Besöksadress:
Ringvägen 7
33236 Gislaved

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link