Hoppa till sidans innehåll

Nybörjare 10-14 år


Träningstider : Grupp C3 Måndagar 18:15-19:15
  Grupp D3 Onsdagar 18:45-19:45
     
Ledare : Anders Karlsson
  Silviu Cristian
  Mattias Sneider
  Kent Bergström
  Kenny Carlberg

 

Nybörjare 10-14 år  ( samträning med fortsättninsgruppen och Judo för alla )

Grundträningen för barn 10-14 år är först och främst inriktad på att främja koordinationsförmåga och kroppsuppfattning. De får lära sig att fungera i en idrottsgrupp, att lyssna på ledaren och att ta hänsyn till träningskamrater. Utöver detta ingår lite mer målinriktad judoträning. 

Fallteknik och kroppskontroll

Fallteknik är viktig del av judo som man lär sig för att klara av att bli kastad. Träningen innehåller dock inte bara judospecifik fallteknik utan många olika gymnastiska övningar och falltekniksvarianter hjälper barnen att få bättre kroppskontroll.

Förbättrad kroppskontroll har man lika mycket nytta av på judomattan som utanför.

Genom olika former av styrke/konditionsträning skall barnen få ett större rörelserepertoar samt bygga upp kroppen för att klara av att genomföra judoteknikerna på ett korrekt sätt.

Många av styrkeövningarna ingår i någon form av lek.

Även om barnen slutar med judoträning efter en termin så har de lärd sig någonting som de kommer att ha nytta av under all framtid.

Lära för livet genom lek

En viktig del av klubbens judoträning för alla ålder är de många olika lekar vi använder oss av. Förutom att lekarna används för teknikinlärning och för att lära barnen att tillgodogöra sig instruktioner så är det många andra egenskaper som främjas genom vårt variationsrika lekutbud.

Balansen, reaktionsförmågan, grov- och finmotoriken, konditionen, styrkan, koncentrationsförmågan, stryktåligheten, fantasin och kreativiteten, samarbetsförmågan, kommunikationsförmågan, känslan för ärlighet och Fair play och många andra egenskaper förbättras genom lek.

Judo – en bra start i livet

Huvudmålet för klubbens barnträning är inte att få fram barn som är bra på judo utan att få fram bra barn. Ungdomarna uppmuntras till allsidigt idrottande och vi vill väcka ett livslångt intresse för rörelse, idrott och motion. Vi är stolta över att har gett många barn en bra start både i idrotts- och övriga livet.

Uppdaterad: 22 MAR 2018 10:42 Skribent: Västbo Judoklubb
E-post: This is a mailto link

 Hitta till vår dojo.

 

         BINGOLOTTER

   

 

 

 

 

 

Postadress:
Västbo JK - Judo
Karl-Johansgatan 35
33230 Gislaved

Besöksadress:
Ringvägen 7
33236 Gislaved

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link